Robots nemen de wereld over en ondersteunend personeel wordt wegbezuinigd. Kunnen jongeren die in de afgelopen weken met hun secretaresse-opleiding zijn begonnen in de rij aansluiten om een uitkering aan te vragen?

Future-proof worden

Technologische ontwikkelingen zorgen voor een verschuiving binnen de functie van secretaresse en ook in de werkzaamheden van de secretaresse. De digitalisering heeft een grote rol gespeeld in de verschuiving van de werkzaamheden van de secretaresse, agenda’s worden niet meer op papier bijgehouden, documenten worden online gelezen en gedeeld en archieven staan in de cloud.

Een secretaresse is daarbij allang niet meer alleen degene die de telefoon aanneemt en koffie zet. Van evenementenorganisator en communicatiemedewerker tot logistiek planner of juridisch assistent, ze is een manusje van alles. Om een future-proof secretaresse te worden is het voor de secretaresse daarom noodzakelijk een multifunctionele medewerker te worden. Zowel de nieuwe lichting secretaresses als de oude garde moeten in zichzelf willen investeren door specialistische opleidingen en cursussen te volgen. Met het stukje persoonlijke touch zorgt dit ervoor dat de secretaresse de robot voorblijft.

Future-proof blijven

Bedrijven die genoodzaakt zijn te bezuinigen moeten dit vaak op het ondersteunende personeel doen. Een secretaresse op afstand kan de oplossing bieden, deze biedt namelijk maatwerk voor een bedrijf. Een bedrijf kan gebruik maken van de secretariële diensten die zij nodig hebben, zonder een uurtarief te betalen. Deze future-proof secretaresse kan alles wat een secretaresse op locatie ook doet, maar er zijn geen personeelskosten, telefoon- en internetkosten of kosten voor een extra werkplek nodig. De secretaresse op afstand is dé secretaresse van de toekomst.

De Future-proof secretaresse