Stress is oorzaak nummer één voor ziekmeldingen op het werk en tijdens de Week van de Werkstress probeert men werkstress onder de aandacht te brengen. Werkstress leidt vaak tot het krijgen van een burn-out en als u eenmaal een burn-out heeft gehad dan is er een kans dat u nogmaals een burn-out krijgt.

Omdat werkstress zo’n grote factor is bij de ziekmeldingen bij bedrijven, moet het bespreekbaar worden gemaakt. Het is belangrijk werkstress aan te pakken, het werkplezier terug te krijgen, en vooral te ontstressen.

Wij hebben drie tips* om te ontstressen en wat rust in uw hoofd en uw werk te creëren:

1.) Besteed uit:

Klanten hebben vaak hoge verwachtingen wat bereikbaarheid betreft, u moet tegenwoordig continue telefonisch bereikbaar zijn. Het uitbesteden van uw telefoondiensten en agendabeheer kan al een hele opluchting zijn omdat u hier dan geen omkijken naar heeft. Ook kan de administratie of het nabellen van de debiteuren een energie- en tijdrovende klus zijn. Dit allen gaat ten koste van uw eigen werkzaamheden en zorgt voor extra stress omdat u zich niet op uw eigen werkzaamheden kunt focussen.

2.) Meten is weten:

Zorg ervoor dat u altijd op de hoogte bent van wat uw klanten willen, zodat u geen dubbel werk doet en kostbare tijd verloren gaat aan het herstellen van eerder gemaakte fouten. Een simpel klantenonderzoek kan ervoor zorgen dat u altijd weet wat de verwachtingen van de klant zijn.

3.) Verander de locatie, verander de mindset:

Feng Shui de werkplek. Een verandering van de werkplek kan voor nieuwe inzichten en een frisse start zorgen. In een andere omgeving werken kan voor een verandering in de mindset zorgen. Als u ZZP’er bent kan flexwerken erg leuk zijn als u een op leuke locaties kunt werken waar u energie uit haalt en met plezier naartoe gaat. Ook vergaderen op een andere locatie kan voor een andere mindset zorgen.

*Dit zijn natuurlijk algemene tips om u te ontlasten, wij raden aan altijd contact op te nemen met een (bedrijfs-) arts als u last van werkstress of depressieve gevoelens heeft.

Niet gestrest raken, het is de Week van de Werkstress