In zakelijk taalgebruik is het eigenlijk not done om hippe Engelse modewoorden te gebruiken. Daarbij heeft het woord ‘outsourcing’ voor sommigen in het bedrijfsleven ook een nare bijsmaak gekregen. Laat ons het dan niet hebben over ‘outsourcing’, maar over uitbesteden, en de positieve kant voor uw bedrijf hiervan belichten.

‘Op afstand dingen regelen’

Als bedrijf wilt u zich graag richten op uw eigen kerntaken en bijkomende zaken zijn vooral een afleiding hiervan. Ondersteunende bedrijfsprocessen extern laten uitvoeren zorgt ervoor dat u meer tijd en aandacht kunt besteden aan uw eigen zaken. Er zijn enkele taken die u makkelijk op afstand door iemand anders kunt laten doen, bijvoorbeeld de (online) marketing, agendabeheer, telefoondiensten, het doen van een klanttevredenheidsonderzoek, de gehele ICT of alleen een klein stuk websitebeheer of het schrijven van nieuwsbrieven. Waarom u dit zou willen?

  1. Vermindert de kosten

Vooral voor kleine bedrijven is dit een fijn gegeven. U hoeft geen extra personeel in te huren om bijvoorbeeld uw telefoon aan te nemen of agendabeheer te doen, maar kunt een extern bedrijf dit laten doen.

  1. Verbetert de service

Omdat het bedrijf aan wie u een bedrijfsproces uitbesteed deze taak als kerntaak heeft zal de service goed zijn. Het verzorgen van de online marketing of uw ICT is een behoorlijke klus als dit niet uw specialisatie is. U moet op de hoogte zijn van allerlei nieuwe technologieën en deze efficiënt kunnen toepassen. Het uitbesteden van bepaalde taken zorgt ervoor dat u toch de kennis en ervaring ‘in huis’ haalt.

  1. Er is een vast aanspreekpunt

Er is een vast aanspreekpunt voor de diensten die u afneemt. Als u bijvoorbeeld de administratie wilt laten bijhouden of debiteuren wilt laten nabellen, dan is hier één centraal punt voor. De werknemers van het gespecialiseerde bedrijf zijn erg betrokken bij uw bedrijf, uw klanten zullen niet weten dat zij niet op uw locatie zitten.

  1. Verhoogt efficiënt werken

U bent zelf bezig met uw eigen taken en wanneer u een extra dienst nodig heeft kunt u deze uitbesteden. Dit zorgt voor flexibiliteit: u betaalt voor het personeel dat u op dat moment nodig hebt en niet voor een werknemer per uur.

Outsourcen kan dus een echte uitkomst zijn als u de juiste mensen op de juiste plek heeft zitten!

 

 

 

 

*Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen, of wilt u nog overtuigd worden? Bekijk dan even de klanttevredenheid

Outsourcen