Iedereen heeft het erover, of doet het: Het Nieuwe Werken. Wat heeft het eigenlijk voor zin, waarom zou een werkgever of een ondernemer deze manier van werken steeds meer gaan omarmen? Is het niet juist meer gedoe?

Wat betekent flexwerken voor u als werkgever?

Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat er tijd- en locatie onafhankelijk gewerkt kan worden, dit is wat het Nieuwe Werken inhoudt. Het wordt ook wel flexwerken genoemd. Het is de bedoeling dat er vraaggestuurd en resultaatgericht wordt gewerkt. Maar hoe weet een werkgever dat er hard gewerkt wordt als werknemers fysiek niet aanwezig zijn op kantoor?

De insteek van flexwerken voor een werkgever is dat het meten van resultaten belangrijker is dan het meten van aanwezigheid. Werkgevers stellen doelen op die aansluiten bij het bedrijf met in het achterhoofd dat deze flexibiliteit positief uitpakt voor het bedrijf. Deze doelen hebben vaak te maken met kostenbesparing, medewerkertevredenheid en stijging van de productiviteit van de werknemers.

Dé werkplek voor u als ZZP’er!

Flexwerken als zelfstandig ondernemer is erg praktisch en vaak ook noodzakelijk. Een zelfstandig schilder zal vaak op locatie werken en geen flexwerkplek nodig hebben. Een freelance schrijver heeft echter vaak een bureau nodig, maar heeft geen budget of wil geen dure kantoorkosten betalen. Een goede flexwerkplek voor een zzp’er is kostenbesparend, heeft een goede internetverbinding en natuurlijk lekkere koffie. Als er een goede flexwerkplek is gevonden waar u zich op uw gemak voelt, dan kunt u ook erg effectief werken en wellicht goede contacten met andere zzp’ers opdoen. Een nadeel kan zijn dat veel flexplekken open ruimtes zijn waar u, als u gemakkelijk afgeleid bent, vaak gestoord wordt door geluid van andere flexwerkers.

Het Nieuwe Werken is voor een werkgever dus niet zo’n gedoe als dit goed wordt ingericht en voor een zzp’er is dit soms zelfs noodzakelijk. Maar voor zowel een werkgever als zzp’er kan dit kostenbesparend zijn. Als u als zzp’er een fijne flexwerkplek zoekt bezoek dan enkele locaties en kies er één waar u zich het best bij voelt.

Bij ons staat de koffie in elk geval klaar!

Wat een gedoe, dat Nieuwe Werken